Hardlopen in tijden van corona

Dat we dat tijdens de tweede coronagolf mogen blijven hardlopen is superfijn natuurlijk. Maar dat coronabeleid vinden wij niet altijd even logisch. Maar we volgen het natuurlijk wel. 🤓

anderhalve meter en groepjes van twee

Eerst ging het alleen over de anderhalve meter afstand die we moesten houden. Geen probleem, dat snappen we. Daarna mochten we nog maar met maximaal vier personen in een groepje lopen. Dat is wat minder als je met z’n vijven bent, maar goed, het was duidelijk en daar kwamen we wel uit. En sinds deze week geldt de regel dat we met maximaal twee personen in een groepje mogen lopen. Wel mogen er meerdere groepjes van twee zijn, mits je  anderhalve meter van elkaar en van het volgende groepje houdt. Helemaal snappen we die regel niet. Want is dit beleid juist niet minder streng? We kunnen nu namelijk weer met meer dan vier personen lopen, zolang dat maar in duo’s gebeurt, zonder te mengen en met anderhalve meter afstand. Wie het weet mag het zeggen!

houthavens

Hoedanook, vandaag was het lopen extra fijn want het was heerlijk herfstweer. Op de foto zie je ons bij de favoriete stek, aan de grote steiger bij Hotel Boat & Co in de Houthavens. We hebben zelfs nog even overwogen om te zwemmen (er zitten een paar die-hards in de groep) maar ja, wat is daar dan het beleid voor 😉? We hebben het daarom maar even uitgesteld tot een volgende keer.

Ben je er zaterdag ook bij? We verzamelen om 9:15 uur bij brug naast de Bakkerswinkel op de Polonceaukade.