Japanse duizendknoop in de duinen van het Westerpark

hardlopen duinen Westerpark Japanse duizendknoop

Gister liepen we met z’n drieën. Het was zonnig en warmer dan verwacht en alles was mooi groen. Daarom besloten we weer eens door de duinen te gaan rennen. De duinen van het Westerpark wel te verstaan. Je kent ze misschien wel, de heuveltjes ten zuiden van het spoor, langs het schelpenpad dat uitkomt bij de volkstuintjes.

Japanse duizendknoop

De duinen lagen er groen bij doordat de Japanse duizendknoop er nogal welig tiert. Het schijnt een echte plaag te zijn, deze plant. In maart en april groeit hij als een gek. Lekker groen zou je zeggen, maar ondertussen wortelt hij zich diep en vormt hij een bedreiging voor andere planten. De gemeente is druk bezig de groei van de plant in te dammen dus volgende week kunnen de duinen van het Westerpark zomaar weer kaal zijn. Des te meer reden om er even lekker doorheen te banjeren.

7 minutes workout

Na het avontuur in de duinen zijn we doorgelopen naar station Sloterdijk. De bankjes voor de Chrystal Tower staan midden in het groen en zijn een perfecte plek voor de 7 minutes workout, een vast ritueel in ons programma. Tijdens deze 7 minuten durende workout doen we 12 oefeningen van steeds 30 seconden. Oefeningen als jumping jacks, lunges, wall sitts en buikspieren. Pittig maar zeker goed, hoewel je ze eigenlijk veel vaker dan een keer per week moet doen. Dat nemen we onszelf dan ook altijd voor.  😉

Volkstuintjes

We zijn terug gelopen via de volkstuintjes, onderdeel van de groene long van Amsterdam, een gebied dat zich uitstrekt van het Westerpark tot voorbij Tuinpark De Bretten. Een oase van rust en groen. Het is geloof ik niet de bedoeling dat hardlopers zich massaal op de volkstuintjes storten, maar één van ons heeft een tuinhuisje op het park wat we al heel lang niet gezien hadden. Een goede reden om weer even een kijkje te nemen.

Route en snelheid

In totaal liepen we 8 kilometer. De gemiddelde snelheid was 9,38 kilometer per uur. Een heerlijk begin van het weekend!

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren