Zwemmen in hardloopkleding, tuurlijk!

Tropisch

Tropisch zou het worden vandaag! Dat geeft te denken want niets is zo vervelend voor een loper dan zinderende hitte. Gelukkig beginnen wij altijd vroeg op de dag. Kwart over negen wel te verstaan. Het was toen 22 graden. Goed te doen zou je zeggen, maar het werd al snel warm.

Zwemmen in hardloopkleding

Zo warm, dat we halverwege besloten verkoeling op te zoeken in het IJ en onze 7 minutes oefeningen uit te breiden met een stukje zwemmen. Nee, zwemkleding hadden we niet aan. Maar maakt dat uit? Hardloopkleding is gemaakt om vocht af te voeren toch?

Zwemmen in hardloopkleding

Het water voelde in eerste instantie nog wel wat koud aan, maar gelukkig was er geen mogelijkheid om er geleidelijk aan te wennen. Het was alles of niets. Na de eerste hartslagverhoging die volgde op de kou, bleek het zeer goed te doen te zijn. Al spartelend en tintelend zwommen we zomaar een klein stukje door de Houthavens en het was heerlijk!

Rennen in natte kleren

Weer terug aan land vervolgden we onze weg in vochtige kledij. Dat leverde, in tegenstelling tot speculaties vooraf over schurende broeken en doorkijkhemdjes, geen enkel probleem op. Het fijne bovendien was dat we ons na de duik helemaal verkwikt voelden. Het tempo ging automatisch omhoog en de benen gingen als vanzelf. Het is wel duidelijk, een trend is gezet. Op tropische dagen kiezen wij voortaan voor een route door de Houthavens en zo rond een uurtje of tien vind je ons daar in het water. Zwemkleding niet verplicht.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 gedachten over “Zwemmen in hardloopkleding, tuurlijk!”

  1. Helden!!! Super goed! Baal dat ik t gemist heb! Volgende week ben ik er weer bij! Gr. Chr

  2. O heeerlijk!
    Het is dat ik niet in Amsterdam woon, maar anders zou ik zeker meedoen!

Reacties zijn gesloten.